używana Octa I w salonie Sunny Poznań

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario
    Drive
    • 2007
    • 42

Zamieszczone przez divino-pablo
    przem1978,
    Tych z Zlotego Mlyana nie znam wiec nie wypowiem sie jaka robia robote
    Co do Blazewicza to bym nie polecal
    Jak chcesz to pojedz tutaj chyba najlepszy warsztat blacharsko lakierniczy na pomorzu
    Auto Blacharka i Lakiernictwo
    Zdzislaw Schewe i Synowie
    80-178 Gdańsk - Kiełpino Gorne
    ul. Otominska 21
    tel 058 349 57 05
    tel/fax 058 349 57 06

Z cala pewnoscia moge polecic Tobie teog blacharza
    Do niego ludzie z zachodu ciagna i poludnia polski zeby autka im zrobil
    Jak chcesz to mozemy sie tam umowic razem jak chcesz
    Pozdrawiam
    Asia i Paweł
    czy to jest ten słynny SCHEWE FIAT ?

dzięki bardzo za radę, ale chyba nie mam czasu na testowanie innych warsztatów, mimo, że błażewicz nie jest polecany, to ja tam serwisuje łącznie 5 aut (octavia, fabia, passat...), nie miałem z nimi problemów, wręcz przeciwnie, robią mi auta od ręki prawie ;-) przyznam, że pokolizyjną naprawę pierwszy raz tam robię, ale zaryzykuję...

[ Dodano: Wto 10 Paź, 06 17:54 ]
    a jednak wymienię na nowy reflektor, mimo że ksenon, koszt nie duży...
  • Mr T.
    Ambiente
    • 2006
    • 236

Nie wiem, czy to właściwe miejsce na to pytanie (więc proszę moderatorów o ewentualne przesunięcie). A chciałem zapytać, czy ktoś z forumowiczów zna to auto wystawione w komisie salonu Sunny w Poznaniu:

238KM z 1.8T? Turbina na gwarancji, więc ktoś tam wstawił niezłego smoka... A i cena atrakcyjna.
    życie zaczyna się powyżej 4000 rpm

Komentarz

• tomek
      L&K
      • 2005
      • 1078

hmm, 37 tyskow za 2000r to raczej nie jest atrakcyjna cena.. 27 tez by raczej nie byla okazyjna

welurowa tapicerka - maja poczucie humoru :szeroki_usmiech
      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Mr T.
        Ambiente
        • 2006
        • 236

Zamieszczone przez tomek
        hmm, 37 tyskow za 2000r to raczej nie jest atrakcyjna cena.. 27 tez by raczej nie byla okazyjna
        za serię - tak. Domyślam się jednak, że przy takim wzroście mocy samochód ma pewnie dość dużo zmian w stosunku do serii. Poza tym nie ma wiele octavek o takiej mocy z tego silnika :szeroki_usmiech . A i przebieg jak na 6 latek nie jest (przynajmniej deklarowany) zbyt wielki. Chyba podjadę tam zapytać co tam się stało pod maską :wink: .

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

coś sie dowiedziałem na ten temat zmierzona była w polkcarze w poznaiu ma zmieniony dolot (FMIC) oraz wydech reszty nie wiadomo tubina zmieniona ale nie wiadomo na jaką wykres jest ale nieda sie go przesłać mailem bo nie mają skaner skaner ma ksiegowa ale jest na urlopie

Komentarz

• daneczek76
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3642
            • Toyota

wiecie co za różnice ceny normalnej Octavi nie przerobionej mozna sobie samemu przeróbki porobić. BO te autko to ktoś pewnie miał nie poto aby do koscioła co niedziele sobie pojechać tylko aby je butowac także ja bym z niego zrezygnował. Ale to wszystko rzecz gustu niema się co napalać i dokładnie przeanalizować.
            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

daneczek76, można powiedzieć że mnie uraziłeś dlatego że ja przearbiałem occte nie do ścigania sie tylka ze względów bezpieczeństaw czynnego

Komentarz

no jak hamowana w pol carze to i moc gigantyczna hahaha

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

danielpoz, też coś tak czułem że tam jest corel

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

no to przepraszam nie każdy jest porządnym uzytkownikiem zwracam honor co do bezpieczeństwa sie zgodze, ale powiedz sam ja bym wolał za różnice tej ceny samemu sobie zrobić coś w autku większa frajda a nie na gotowe.

Komentarz

• BioBogon
                      Elegance
                      • 2005
                      • 921

Zamieszczone przez daneczek76
                      wiecie co za różnice ceny normalnej Octavi nie przerobionej mozna sobie samemu przeróbki porobić. BO te autko to ktoś pewnie miał nie poto aby do koscioła co niedziele sobie pojechać tylko aby je butowac także ja bym z niego zrezygnował. Ale to wszystko rzecz gustu niema się co napalać i dokładnie przeanalizować.
                      no to przepraszam nie każdy jest porządnym uzytkownikiem zwracam honor co do bezpieczeństwa sie zgodze, ale powiedz sam ja bym wolał za różnice tej ceny samemu sobie zrobić coś w autku większa frajda a nie na gotowe.
                      I właśnie dlatego jak się coś zagrzebie w aucie to potem praktycznie nie można go sprzedać
                      Kończy się to tak, że wycofuje się wszystkie zmiany i sprzedaje auto jako seryjne, blah :|
                      Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

no cóż ja wole sam zrobic i wiedzieć co mam a nie kupić cos ...? dla mnie najważniejsza jast satysfakcja z tego co się zrobiło. Nie sztuka jest kupić coś o dużej mocy i wygrać np: wyścig, lepiej kupić samemu zrobić i przerobić no i wygrać

Komentarz

• Bazyli76
                          Rider
                          • 2006
                          • 487

To auto stoi na sprzedaż przynajmniej rok ostatnio ktoś wziął to auto na jazde testową, albo pracownicy salonu ją przestawiali (nie wiem tak sobie dywaguję) i szlag trafił turbinę stała ostatnio z tyłu na serwisie. Oprócz zmian które opisywali koledzy powyżej ta octa ma zmieniony też układ hamulcowy. To tak z tego co pamiętam.

Podsumowałbym to tak - moc piękna, ale dla siebie bym takiego auta nie kupił. Głównie ze wzgl. na to, że nie mam pojęcia jak poprzedni kierownik jeździł i co się w tym aucie dzieje.

pozdro

Komentarz

• Mr T.
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 236

BO te autko to ktoś pewnie miał nie poto aby do koscioła co niedziele sobie pojechać tylko aby je butowac
                            Jak dla mnie nie jest to tak oczywiste - tu na forum jest sporo modyfikowanych autek (by CS, MT, Ali itp) - czy każdy robił to by butować? Oczywiście, wg oferty przyrost mocy jest znaczny, co może wskazywać że delikwent wykorzystywał auto do niecnych celów czyli brania udziału w różnej maści wyścigach ;-)

Komentarz

• RomanS
                              Elegance
                              • 2004
                              • 804

A efekt jest potem taki, że to auto już od kilku miesięcy jest w Sunny w komisie i jakoś się nie sprzedało. Z powodu ceny pewnie też. Widziałem to auto, na zajeżdżone nie wygląda.
                              A tak z ciekawości : czy hamownia w Pol-Carze jest coś nie teges ? Czy tylko Alfy można tam hamować ? (pytam, bo po prostu nie wiem...)
                              Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Mr T.
                                Ambiente
                                • 2006
                                • 236

Zamieszczone przez Bazyli76
                                To auto stoi na sprzedaż przynajmniej rok ostatnio ktoś wziął to auto na jazde testową, albo pracownicy salonu ją przestawiali (nie wiem tak sobie dywaguję) i szlag trafił turbinę stała ostatnio z tyłu na serwisie. Oprócz zmian które opisywali koledzy powyżej ta octa ma zmieniony też układ hamulcowy. To tak z tego co pamiętam.

Podsumowałbym to tak - moc piękna, ale dla siebie bym takiego auta nie kupił. Głównie ze wzgl. na to, że nie mam pojęcia jak poprzedni kierownik jeździł i co się w tym aucie dzieje.
                                Czyli generalnie wygląda na minę :szeroki_usmiech

Komentarz

• daneczek76
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 3642
                                  • Toyota

Bazyli76, i właśnie do tego zmierzam popieram w całej rozciągłości. co poprzedni kierownik z nią robił niewiadomo?

Komentarz

• Mr T.
                                    Ambiente
                                    • 2006
                                    • 236

Zamieszczone przez RomanS
                                    A tak z ciekawości : czy hamownia w Pol-Carze jest coś nie teges ?
                                    no właśnie o so chozi z tym PolCarem? Ja w Poznaniu hamowałem gdzie indzie i słyszałem że są jeszcze ze trzy hamownie z czego jedna solidnie zawyża a druga zaniża. Ale nazwy nie padły ;-) .

Komentarz

• RomanS
                                      Elegance
                                      • 2004
                                      • 804

co poprzedni kierownik z nią robił niewiadomo?
                                      Nie wiem, czy bardziej nie należałoby się obawiać tego co z nią robiono po wstawieniu do komisu ? No wiadomo, mam na mysli te szalone jazdy próbne, przy takiej mocy aż się prosi :wink: A czy ktoś wtedy rozgrzewa czy studzi turbinę gdy to nie jego auto ?

Zamieszczone przez Mr T.
                                      Ja w Poznaniu hamowałem gdzie indzie i słyszałem że są jeszcze ze trzy hamownie z czego jedna solidnie zawyża a druga zaniża. Ale nazwy nie padły .
                                      A ja bardzo byłbym ciekawy gdzie to można zrobic w Poznaniu ? Może padłyby jakieś nazwy ? Czy też powinienem przejechać przez wszystkie i wyliczyć średnią :szeroki_usmiech

I jaka jest obiektywna metoda oceny, czy wynik jest zawyżony lub zaniżony :?:
                                      Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Mr T.
                                        Ambiente
                                        • 2006
                                        • 236

Ja zmierzyłem T U. Chociaż tak naprawdę pomiar odbywał się na drodze :wink: .
                                        Zamieszczone przez RomanS
                                        I jaka jest obiektywna metoda oceny, czy wynik jest zawyżony lub zaniżony
                                        Najlepiej zmierzyć czas do 100km/h. Jak będzie słaby w stosunku do zmierzonej mocy, to wiadomo, że cuś nie tak...

Komentarz

• bartolini1978
                                          Elegance
                                          • 2006
                                          • 755

Prawdopodobnie ten Car stał w MTM jakis czas bo to co pamientam własciciel gdzies robił cos od TT i sie popierniczyło .Przyprowadził do E.Softu aby go doprowadzili do ładu i składu. Kolor ten sam silnik , i te dziwne nakładki na nadkola. Ale najlepiej zadzwon do ES do Bielska to sie upewnisz

[ Dodano: Pon 24 Lip, 06 13:00 ]
                                          Był prawdopodobnie jak pamientam na nr PZ , PW cosik takiego

Komentarz

A moim skromnym zdaniem,po tym co czytam o tym aucie i wątpliwościach z nim
                                            związanych,najlepiej zrezygnować.
                                            Przynajmniej ja,na 100 % nie kupiłbym tego samochodu.

Komentarz

Mr T., jesli w seri mialem 128 konikow troche chyba zawyza co??? hahaha

hamowalem pare razy w miesiecznych odcinkach czasu i jesli chodzi o powtarzalnosc to wzorowa-czyli do strojenia, itp nadaje sie znakomicie

a hamowanie sa jeszcze dwie w poznaniu

Komentarz

• Bazyli76
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 487

danielpoz, a możesz powiedziec gdzie je można znaleźc? Bo przyznaję nie mam czasu szukac ops:

Komentarz

• Mr T.
                                                  Ambiente
                                                  • 2006
                                                  • 236

Bazyli76, z tym gościem, u którego ja mierzyłem, można się umówić na spocika i pomierzyć auto na tej jego przenośnej hamowni (link powyżej w poście). Chyba że nie masz zaufania do takich wynalazków i wolisz wjechać na rolki :wink: . Ja tam nie mam zastrzeżeń, a i można inne rzeczy (czasy przyspieszeń, elastyczność) tym ustroistwem pomierzyć.

Komentarz

Pracuję...